30-09-05

Thuis

Veerle is terug thuis sinds gisteren namiddag. Alles leek rustig en de dokter heeft haar dus laten gaan. Het is nu aan de longrijpers om hun werk te doen en het kindje klaar te maken voor het echte werk.

Nu kunnen we niets meer doen dan afwachten. Niemand weet hoe lang het nu nog gaat duren. Misschien gaat Veerle zelfs nog overdragen, wie weet. Time will tell.

12:42 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-09-05

Binnen

Sinds maandag is Veerle dus in het ziekenhuis. Ze hebben haar de longrijpers toegediend. Ze heeft ook weeënremmers gekregen. Daarbovenop heeft ze ook nog eens antibiotica gekregen omdat uit tests was gebleken dat ze een urineweg-infectie heeft. Die urineweg-infectie kan harde buiken opwekken, deze is dus mogelijk de oorzaak van alle miserie.

Ze hebben haar nu al meerdere malen aan de monitor gehangen en haar baarmoeder lijkt stabiel. Enkel gisterenmorgen leek ze wat last te hebben van "weeën". Volgens de dokter zou dit echter normaal zijn, zolang er geen constante in te vinden is dan zou het geen probleem zijn.

Donderdagnamiddag mag ze dus, als alles goed is, naar huis.

Ondertussen staat thuis het huis op stelten. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de living in versneld tempo te lijf te gaan. De keuken hebben we volgepropt met alles wat verplaatsbaar is en de rest hebben we afgedekt. De muren zijn behangen, de rolluikkasten in primer gezet en al 1 maal geverfd, en we zijn ook al begonnen met de rest te verven. Het zal nog niet af zijn wanneer Veerle thuis komt, maar we zijn toch al op de goede weg.

13:58 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (50) |  Facebook |

23-09-05

Slecht nieuws!

Gisteren zijn we op controle geweest. Daar hebben we minder goed nieuws gekregen! Veerle heeft al een kleine cm opening! Maandag moet ze naar het ziekenhuis, daar gaan ze longrijpende middelen toedienen om ervoor te zorgen dat het kindje in ieder geval een goede start krijgt als het te vroeg zou komen!
Het is zo frustrerend hé, voor hetzelfde geld loopt ze nu nog rond tot ze 40 weken zwanger is, dat weten we dus niet. Maar de dokter wil het zekere voor het onzekere nemen en toch al die medicatie toedienen. Ze moet dus 3 dagen in het ziekenhuis blijven.
The stress is killing me! Ik ben me zo aan het opjagen hé. Goh, dit is echt niks voor mij. Ik heb deze nacht slecht geslapen, ik heb er constant aan liggen denken. Ook nu kan ik het niet van mij afzetten, ik zie al de ramp scenarios al voor me.
We zullen de zaken maar dag voor dag bekijken en tenminste hopen dat we tot aan 34 en nog liefs 36 weken komen.

09:35 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22-09-05

Kogel is door de kerk

We hebben 2 toffe peetouders gevonden. Bij Tristan lag de keuze voor de hand (de 2 nonkels) maar nu hebben we toch iets harder moeten zoeken. We hebben gekozen voor 2 van Veerle's beste vriendinnen.
Eén van hen was nog geen meter dus daar hebben we niet lang over getwijfeld. De andere die is wel al één keer meter maar we hadden wel het vermoeden dat ze dat nog wel eens zou willen worden.
We hebben het hen dus gevraagd en ze hebben alletwee toegezegd. Hiphoi...
Dus Shonda en Ellen, hierbij bedankt om meter te willen worden van ons volgende kindje. En zoals ik al eerder zei mogen de peetouders het geslacht weten... Na de bevalling toch, hihi.

15:25 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-09-05

controle

Morgen alweer op controle bij de dokter. Het begint alweer te kriebelen.Nu zondag is Veerle 32 weken. Nog 2 en ik zal een pak geruster zijn.

15:06 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-05

Moe

5u15 deze morgen. Tristan besluit dat het tijd is om op te staan. Ik heb nog geprobeerd om hem terug in bed te leggen maar mijn pogingen waren tevergeefs. Als er iets is wat Tristan perfekt onder de knie heeft dan is het zielig doen. Hij kan nl. zonder zichzelf moet te maken vreselijk irritant huilen (zagen). Hij doet dat niet door constant te huilen maar door op een regelmatig tempo een kreet te slaken. We weten uit ervaring dat hij dit uren kan volhouden, we hebben dan deze morgen ook niet langer dan 10 minuten volgehouden. In de hoop dat hij na zijn fles toch terug de slaap zou kunnen vatten draag ik hem dan maar naar beneden. Mijn stille hoop dat hij met zijn buikje vol terug zijn bedje in wil wordt ook aan scherven geslagen wanneer hij daarna met de grootste lol door de living paradeert. Aaaah, moe, slapen, denk ik bij mezelf. Ik lag gisteren avond toch pas tegen 24h in mijn bed en heb dus maar een 5-tal uurtjes slaap gehad. Ik, die vroeger bij minder dan 9 uur slaap een wandelende zombie was. Daar heb ik me sinds Tristan wel moeten over zetten. 9 uur slapen dat is er al lang niet meer bij, maar 5 dat is me toch wel wat weinig.
Ik moet toegeven, er zijn al dagen geweest in mijn leven dat ik me frisser heb gevoeld en met een druk weekend voor de boeg ziet het er naar uit dat ik mijn achterstallige slaap niet zal kunnen inhalen. Oh, wat is het leven als vader toch fijn (-;

16:52 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-09-05

Niet klaar

Langzaam maar zeker gaan we verder. Er gaat natuurlijk geen dag voorbij zonder dat je eraan denkt dat het kindje wel eens veel te vroeg zou kunnen komen. Telkens wanneer Veerle net iets te hard zucht of wanneer ze me op het werk belt dan begint mijn maag weer op te spelen. We zijn ondertussen al weer een weekje verder en Veerle is nu dus bijna 31 weken. We tellen de minuten af tot we 34 weken zijn (nu dus nog 34562 minuten). Volgens de gyneacoloog zijn dan alle organen rijp en moet er vanaf dan enkel nog wat groeiwerk gebeuren.
Ondertussen staat er nog zo veel op het programma. Ik ben dinsdag begonnen met behang af te trekken in de living. Dat was nog één van onze voornemens om die nog in orde te krijgen voordat de kleine er is. Ook de geboorte kaartjes en de doopsuiker gaan we nog zelf in elkaar steken. Ook hier staan we eigenlijk serieus achter op schema. Het is dus héél simpel, het kindje mag gewoon niet te vroeg komen want we zijn nog bijlange niet klaar.

13:35 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-05

A-OK

Gisteren is het goed verlopen bij de gynaecoloog. Veerle en ik zaten alletwee te stressen in de wachtkamer. Natuurlijk heeft die doktor dan een half uur vertraging. Maar ja, uiteindelijk is gebleken dat alles redelijk stabiel is gebleven, het rusten heeft dus zijn doel niet gemist.
Nochthans had Veerle de hele dag veel last gehad van haar buik. Ze had zelfs even op het punt gestaan om mij op het werk te bellen en te vragen om naar huis te komen. Ik vermoed ook wel dat dat allemaal een beetje van de stress was.
Nu moeten we gewoon verder doen zoals we bezig waren. We zijn nu bijna 30 weken ver en de doktor vertelde ons dat de 29ste tot de 34ste week nog héél belangrijk zijn voor de rijping van al de organen. Vanaf dan is het eigenlijk enkel nog gewichtstoename.
We hebben ook even geïnformeerd naar de grootte van Veerle's buik. Ze krijgt nl heel veel de opmerking van mensen dat haar buik toch al zo groot is. De doktor zei dat ze inderdaad al een hele buik heeft maar dat het ook een grote baby is die erin zit. Daar schrokken we toch even van want Tristan die liep toch altijd wat achter op de statistieken.
In ieder geval we moeten nu dus om de 2 weken terug op controle. Als Veerle zo blijft rusten dan heb ik er wel al wat meer goede moed in.

08:56 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-09-05

Zenuwen

Ik ben nerveus. We gaan straks naar de gynaecoloog, om 17 uur. Ik hoop dat alles goed is. Ik ben nogal een nerveus ventje, ik zit me daar nu al de hele dag in op te jagen. Momenteel ligt mijn maag helemaal overhoop en ook mijn darmen willen niet meer echt mee.
Spannende tijden.

13:35 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-09-05

Even een status berichtje,

Thuis verloopt alles rustig. Veerle is ondertussen half verslaafd aan de SODOKU puzzels die elke dag in de krant staan en ik probeer zo goed als het kan het huishouden te runnen. Gelukkig krijgen we nog steeds véél hulp van de grootouders en worden we regelmatig uitgenodigd voor het avondeten.
Tristan blijft nu zo veel mogelijk bij zijn grootouders. Dat lag eigenlijk wel al een hele tijd vast want de onthaalmoeder is nu voor 2 weken met verlof. Tristan vindt het daar fijn dus dat is handig meegenomen.
Gisteren zijn we ook te weten gekomen dat mijn neef ook een kindje gaat kopen. Dan hebben Tristan en xxx ook weer een vriendje/vriendinnetje erbij. Veerle en ik waren er onlangs nog over bezig dat hij wel een goede papa zou zijn. Hij was ons thuis komen bezoeken en zoals Tristan toen op hem reageerde gaf je echt het gevoel dat hij er klaar voor was. En voila, het is nu zover. Dus, neefke, moest je dit ooit lezen, een dikke proficiat.
Goed, tot zover de status berichten. Als donderdag alles goed is met Veerle en de baby dan zal ik hier vrijdag een verslagje over schrijven. Is er vrijdag niets te bespeuren, dan zitten we in het ziekenhuis. Wish us luck.

09:10 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-09-05

1 week en beu

Veerle is nu reeds 1 week aan het rusten. Nog een week en we kunnen weer op controle bij de gynaecoloog. Ik ben toch wel nieuwsgierig. Ondertussen doen de grootmoeders hun uiterste best om ons het leven een beetje gemakkelijker te maken. Waarvoor dank!
Veerle is het liggen natuurlijk al grondig beu. Ze heeft gisteren echter wel de geneugden van de SODOKU puzzels ontdekt, misschien dat ze zich daar een beetje mee kan amuseren.
Ik loop ondertussen een beetje in 7 sloten gelijkertijd: zorgen dat het huis een beetje netjes blijft, voor de kleine zorgen, de geboortekaartjes in orde brengen, onze kamer verven, ... Pfft, ik zeg het nog eens, we gaan zware weken (maanden) tegemoet.
In ieder geval lijkt het erop dat Veerle zich wat beter voelt nu ze zo veel moet rusten, dat is toch al een goed teken. Nu maar hopen dat haar baarmoederhals niet nog smaller geworden is maar dat zullen we dus pas volgende week weten.

09:23 Gepost door papa | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |